Dorpsboerderij de Brink

Natuur, duurzaamheid en biodiversiteit

Graag laten we jullie op Dorpsboerderij De Brink kennis maken met zichtbare en minder zichtbare duurzame maatregelen op het gebied van water, bodem en energie.

In onze tuinen gaan we spaarzaam om met water en waar mogelijk vangen we regenwater op om dit later weer te gebruiken. Uiteraard gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen en verstoren we het bodemleven zo min mogelijk. We werken met de natuur om zo de biodiversiteit een handje te helpen.

Door te investeren in isolatie, zonnepanelen en een houtpellet kachel zijn de energiekosten op de boerderij fors verminderd. Een grote batterij maakt het mogelijk om de stroom die overdag opwekt wordt door de 45 zonnepanelen op het dak van de stal op te slaan om deze in de avond weer te gebruiken. Van energielabel G naar label A, een hele verbetering!

Recycling en vetinzameling

Verder is Dorpsboerderij de Brink een inzamelpunt voor Wecycle, dat kleine elektrische apparaten recyclet. Ook nemen wij deel aan het project ‘vet, recycle het‘. Bezoekers kunnen bij ons hun overtollige vloeibare frituurvet inleveren hiermee steunen zij de boerderij en worden producten optimaal hergebruikt.

Kom gezellig langs!

We zitten aan de Kroostweg 7 in Zeist en zijn dinsdag t/m zondag open van 10:00 tot 17:00.