Dorpsboerderij de Brink

Moestuin

Wil je graag lekker buiten bezig zijn, met je handen in de aarde en gezond eten uit eigen tuin. Schrijf je dan in voor ‘Proef de tuin‘ en geniet binnenkort van groenten uit je eigen moestuin. Er zijn tuintjes van 10 en 20 vierkante meter beschikbaar. Het tuinseizoen loopt van maart t/m december.

Voor meer informatie en aanmelden: info@dorpsboederijdebrink.nl

Of lijkt het je leuk om samen met anderen aan de slag te gaan in een grote moestuin en een cursus te volgen?

Sluit je dan aan bij de Tuinders!

Dit jaar je eigen biologische groenten en kruiden leren verbouwen?!

Bij kinderboerderij de Brink in Zeist starten we van maart t/m november met onze moestuincursus XL. Lekker actief met een groep buiten aan de gang op een tuin tussen de boerderijdieren. Samen leer je succesvol moestuinieren en neem je 30 weken een lokaal, lekker en gezond groentepakket mee naar huis. Met de moestuincursus van de Tuinders wordt moestuinieren leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Dit is een samenwerking tussen de Tuinders en kinderboerderij de Brink. Kijk voor meer informatie op de aanmeldpagina van de Tuinders.

Meer informatie: https://www.detuinders.nl/

Aanmeldpagina: https://www.detuinders.nl/zeist-debrink/

Vers uit eigen tuin

Dorpsboerderij de Brink

Pluktuin

Vanaf augustus staat onze pluktuin vol met de mooiste bloemen. Op donderdag plukken we daar mooie boeketjes van en zetten die te koop in het Brinkeltje.

Ook zal dan een deel van het kleinfruit rijp zijn, aardbeien, besjes en frambozen om mee te nemen of ter plekke van te snoepen, echt plukgeluk!

Kom dus snel eens langs!

Dorpsboerderij de Brink

Beestjestuin, poel en vlechthaag

In de beestjestuin waar met hergebruikte materialen stapelmuurtjes gemaakt zijn vinden vele insecten een prettige schuilplaats. De werkgroep Zeist Zoemt Duurzaam wil de leefsituatie van met name de wilde bij bevorderen en helpen Dorpsboerderij De Brink ‘zoemen’ door het aanplanten van bijvriendelijke planten en het onderhouden van het grote insectenhotel

Door ons maai, snoei en opruimbeleid een beetje aan te passen kunnen we de natuur wat meer haar gang laten gaan geven we insecten en andere kleine dieren een plek om te overleven.

De poelenwerkgroep Zeist heeft het jaarlijks onderhoud van de poel op zich genomen met als resultaat een prachtige open poel waar volop ruimte is voor allerlei soorten waterbeestjes en waterplanten.

Ook de slangen broeihopen in de buurt van de poel worden ieder jaar weer druk bezocht door de ringslang die daar eieren in legt.

De vlechthagen rondom de weilanden zorgen niet alleen dat ons vee binnen blijft maar blazen ook het grasland weer nieuw leven in. Vele kleine dieren vinden beschutting in deze haag en zaden meegebracht door vogels ontkiemen in de luwte van de haag weer tot nieuwe plantjes.

Met onze tuinen hopen we jong en oud te inspireren om ook aan de slag te gaan met het verbouwen van voedsel, het verbeteren van de biodiversiteit en het aanpassen aan de klimaatveranderingen.

Wist je dat?

Een deel van de oogst wordt verkocht in ons winkeltje, vers lekker en gezond!

Kom gezellig langs!

We zitten aan de Kroostweg 7 in Zeist en zijn dinsdag t/m zondag open van 10:00 tot 17:00.